2016 – For det meste skyet

2015 er nesten over og i løpet av året har det det blir mer og mer skyer på IT himmelen. Enten det er giganter som Amazon, Google, Microsoft eller andre små leverandører som leverer regnskap, dataanalyse, lagring så merker vi at det blir mer og mer av dette. Vi har flyttet oss fra en verden hvor programvare er plassert lokalt til at den svever i skyene og blir aksessert via nettsider eller apper.

De fleste er vant til skytjenester som Dropbox, Gmail og Facebook i det private i lengre tider nå og mange forventer lik eller i alle fall lignende funksjonalitet på jobb. Hvorfor skal ikke alle dokumenter man jobber på være tilgjengelig på hvilken som helst enhet?

I ITstyring.no AS har vi det slik. Og har hatt det slik nå i over et år. Vi oppretter et dokument i Word på PCen og sekunder senere er det tilgjengelig på Office Mobile på mobilen og PADen min. Det samme gjelder for Office Online. Og jobber vi i Office Online kan flere jobbe på samme dokumentet samtidig og se hva som blir gjort av de forskjellige i sanntid.

Vi tror ikke at lokale servere vil forsvinne i 2016, men for våre kunder som stort sett er småbedrifter vil det ikke være fornuftig å velge noe annet enn skytjenester.

Dette er vår forsiktige spådom for 2016. Om et år vil vi se hvor rett eller feil vi tok.

Med det ønsker vi i ITstyring.no AS alle et godt nytt år!

Fant du det du letet etter?