Hva er nytt i Windows 10 etter den store oppdateringen som kom 10.11.2015

10 November kom det en oppdatering til Windows 10.
Denne heter 1511 som står for 2015 November og gjenspeiler når den kom ut. Dette er praktisk for oss som drifter maskiner, for da kan vi ofte vite hvilke funksjoner som er tilgjengelige for brukeren av denne maskinen. Build nummer på 1511 er 10586 for de som er interesserte i dette.

Du kan nå benytte nøkkelen til en eksisterende Windows 7, 8 eller 8.1 for å aktivere Windows 10 direkte hvis aktivering ikke skjer automatisk. Det betyr at det er mulig å gjøre en ren installasjon i stedet for en oppgradering om man ønsker dette.

Flere tiles i start menyen. Ja det er faktisk noen som ønsker dette!

Tablet mode er oppdatert slik at du kan «hekte» apper mot høyre og venstre side mens du er i tablet mode og man kan igjen dra appen ned for å lukke den slik man kunne i Windows 8.1

Microsoft Edge forbedringer:
Det kom ikke noen muligheter for add-ins for Edge i denne oppdateringen som mange håpet på, men de har klart å få sync av favoritter og leselister mellom maskiner med samme bruker.
Tab previews skal i følge Microsoft ha blitt med, men i skrivende stund fungerer det ikke på min Windows 10 installasjon. Tips mottas!
Og til slutt har de forbedret cast mulighetene slik at man skal kunne sende innhold fra edge til hvilke som helst Miracast eller DLNA enheter.

Virtualisering:
Nested Virtualization kom med i denne oppdateringen og det betyr at man faktisk kan installere Hyper-V på en guest som kjører under en Hyper-V. Dette har ikke mye å si for den jevne bruker men for utviklere eller personer som driver med opplæring er dette en stor ting.

Forbedringer i Minnehåndtering gjør at Windows 10 kan komprimere elementer som ligger i minnet for å spare plass der mens det ikke er i bruk. På denne måten slipper Windows 10 å sende minnet til disk på en swap fil og vil da raskere kunne få tak i disse elementene om det er behov for det.

Det har dukket opp noen flere ikoner i kontrollpanelet av en eller annen grunn. Pene er de.

Og en siste ting som har kommet som er veldig praktisk for noen er at den printeren du sist har brukt er den som står som standard. Men muligheten til å sette standard printer basert på nettverks sted har forsvunnet.

Det finnes flere forbedringer, men jeg har valgt å fokusere på ting som er relevant for meg og ITstyring.no AS’ brukere.

Fant du det du letet etter?